Yaşam

Közlenmiş patlıcan soslu makarnanın tanımı, nasıl yapılır?

Makarna, hızlı ve pratik olması nedeniyle herkes tarafından sevilen ve tercih edilen bir besindir. Makarnanın bu kadar pratik bir şekilde hazırlanması ve ezbere bilinen soslarla servis edilmesi kolay bir yemek olduğunu düşündürmektedir. Aslında makarna uygun bir sosla servis edildiğinde farklı bir lezzet ortaya çıkarıyor. Közlenmiş patlıcan soslu makarna da bu soslardan biridir.

Patlıcan ve biberler ocakta közlenir, ince ince doğranır ve haşlanmış makarna ile birleştirilir. Közlenmiş patlıcan ve biber aromasını makarnaya vererek alışılmışın dışında bir lezzet ortaya çıkarıyor. Patlıcan ve biberi közlemeye vakti olmayanlar hazır közlenmiş sosları tercih ederek aynı lezzete ulaşabilirler.

Közlenmiş Patlıcan Soslu Makarna Tarifi

2 KİŞİ / HAZIRLIK SÜRESİ: 15 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 15 DAKİKA

Közlenmiş patlıcan soslu makarna tarifi için malzemeler;

  • yarım paket makarna,
  • 5 adet çeri domates,
  • 1 kapya biber,
  • 2 patlıcan,
  • 2 diş sarımsak,
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • Maydanoz,
  • Tuz

Közlenmiş patlıcan soslu makarna nasıl tanımlanır;

  • Patlıcan ve biberleri bıçakla delip ocakta pişmeye bırakın.
  • Aynı zamanda bir tencereye yeteri kadar su koyun ve kaynatın.
  • Kaynayan suya tuz ve makarnayı ekleyip pişirin. Makarnayı haşlandıktan sonra bir süre sosuyla birlikte pişireceğiniz için paketin üzerindeki süreden 2-3 dakika önce alınız.
  • Közlenmiş biber ve patlıcanları bir kaseye alın ve üzerini streç film ile kapatın. Bu sayede kabuklar daha kolay soyulacaktır.
  • Patlıcan ve biberlerin kabuklarını temizleyip ince ince doğrayın.
  • Çeri domatesleri ortadan ikiye kesin ve bir sos tavasında ezilmiş sarımsakla birlikte soteleyin.
  • Sotelenmiş domateslerin üzerine közlenmiş patlıcan ve biberleri ekleyip pişirmeye devam edin.
  • Damak tadınıza göre tuz ve haşlanmış makarna ekleyin.
  • Bu vaziyette tüm tatlar karışana kadar yaklaşık 2-3 dakika pişirin.
  • Sosla bütünleşen közlenmiş patlıcan soslu makarnanızı servis tabaklarına alın ve kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu